Съвети за реконструкция на вашето семейно дърво

Изареждане на родовете по фамилия.

Съвети за реконструкция на вашето семейно дърво

Семейното дърво може да бъде ценен източник на информация за всеки, който желае да се запознае с произхода на своя род. Обикновено семейното дърво се състои от списък на роднините, които живеят или са живели вътре във вашата фамилия. Въпреки че много хора могат да намерят информация за своята семейна история в интернет, съставянето на семейното дърво все още е по-добре да бъде ръчно изработено.

Сега даваме някои съвети за съставянето на семейното дърво и реконструкцията му.

Съвет 1: Структурирайте дървото

Една от най-важните части на семейното дърво е неговата структура. Също както при реалното дърво, всяка горна или долнa клонка във вашето семейно дърво трябва да бъде пространствено означена. Можете да използвате различни цветове и формати за мъже, жени, брака и децата. Наясно сте ли, че възможно е да имате повече от едно дете в даден брак? Просто продължавайте да добавяте клонки към дървото.

Съвет 2: Почетете старите документи

Ако сте дълбоко заинтересовани да разберете минатоето на семейството ви, не пропускайте да потърсите стари документи. В близките си хранилища, като национални архиви, може да намерите дневници, журнали или писма, които могат да ви помогнат да разберете малко повече за вашата фамилия.

Съвет 3: Обърнете се към старите роднини

Ако сте в процес на изграждане на семейното дърво, емблематично е да поговорите със стоарите ви роднини. Те могат да ви предоставят спомени, факти и истории, които може да не са отразени къде-либо другаде. Използвайте възможността да поиграете на играта "Възрастните са нашите съкровища". Съобразете се с възрастните хора, които са отразени в дървото си и старате да поговорите с тях, за да получите максимално количество информация.

Съвет 4: Провеждайте интернет търсене

Днес много информация може да бъде намерена онлайн, особено когато става въпрос за семейна история. Съществува безброй сайтове, които предоставят информация за родословните дървета и тяхното съставяне. Възможно е да откриете интересни факти, като установите, че вашият предшественик се бил заемал с музика или театър, например. Може да потърсите и някои социални сайтове за споделяне на информация и истории, където можете да общувате с други потребители и да получите съвети за своето семейно дърво.

Съвет 5: Интервюирайте момента

Ако не можете да намерите джанти от семейството си, може да обмислите да поиска заради интервю. Той може да ви предостави ценни отговори за връзките и историята на рода. Искате ли да узнаете какво е чувствал вашият дядо в продължение на Втората световна война? Искате ли да разберете повече за начините, по които живеели преди 20-30 години? Тези и още много въпроси можете да отговорите, ако ги зададете в живо на роднините си.

Съвет 6: Модифицирайте дървото

Не мислите да право всяка грешка, която сте направили при изграждането на дървото ви, може да бъде коригирана. Ако сте открили грешка в клонката на някои предци, можете да я промените. Важен е включването на всичко, което знаете за семейството си и не се притеснявайте да допълвате информацията по-късно.

Съвет 7: Използвайте софтуер

В настоящия момент съществуват много програми за семейно дърво, на които лесно ще можете да съставите своето. Можете да намерите безплатни версии, но и платени, които ще ви дадат възможност да отличавате вашите предци от хората от друг род. Изпробвайте няколко програми, за да намерите точно тази, която ще отговаря повече на вашите изисквания.

Съвет 8: Изградете малко причудливо дърво

Вместо да правите традиционното семейно дърво, можете да правите малко по-причудливо. Използвайте изображения или екстравагантни оформления на клонки и „листа“. Изберете това, което ви харесва най-много и накрая ще получите неповторимо творение и забавение.

Съвет 9: Добавете истории

Създавайки семейното дърво, можете да добавите истории и интересни факти от семейството си върху всичко. Можете да прикачвате фотографии, които ще разкрият най-любимите моменти на предците ви. Когато съставяте исторически материали, те ще бъдат запазени за следващите поколения.

Съвет 10: Направете подарък на семейството си

Ако получите достатъчно стойности, като сме описали до сега в това ръководство, резултатът ще бъде страхотен подарък за вашето семейство. За Вашето сватбено парти, за юбилей на баба и дядо, това ще е една забавна и интересна игра със своята фамилия. предайте историята и спомените на роднините ви от страницата на фамилния архив, за да можете всички да ги изпитате. Освен това можете да подарите един преносим компютър на дядо, за да има своята версия на фамилното дърво, което да разглежда през цялото време.

В заключение, правейки своето семейно дърво, може да откриете известни силни и слаби страни на вашият род, да се запознаете с хората, социалните обстоятелства, в които им е пришло да живеят и историята на вашето семейство. Имайте предвид, че се опитвате д аоткриете, наследството, което са оставили предците ви и да пренесете тази информация на следващите поколения.