Книги за изучаване на фамилните истории

Изареждане на родовете по фамилия.
Всеки човек има фамилна история. В повечето случаи, това е нещо, което не ни даде стартова точка, но ние го оставихме там. Истината е, че познаването на нашата фамилна история може да бъде много важно не само за нашето лично познание, но и за нашите бъдещи поколения. Така че, ако сте започнали да проучвате своята фамилна история, едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да потърсите книги за изучаване на фамилните истории. В тази статия ще ви разкажа за някои от най-добрите книги за изучаване на фамилните истории.

Каква е фамилна история

Преди да пристъпим към самите книги, е важно да разберем какво всъщност е фамилна история. Фамилна история е историята на вашата семейство. Това включва всички моменти, които строят и определят личността на вашата фамилия. Тези моменти могат да включват генеалогия, лични истории, анекдоти, спомени, карти и множество други неща.

Как да започнете да изучавате вашата фамилна история

Определили сте, че искате да разберете повече за вашата фамилна история. Първият стъпката е да говорите с вашите старши, за да научите повече за вашите корени. Въпреки това, не винаги е лесно да се разговаря за старшите. Ако не можете да говорите с тях, можете да намерите информация в други източници, като интернет или видеозаписи.

След като сте събрали информация, следва да я организирате. Една от най-добрите начини да направите това е да използвате генелогичски албуми. Тези албуми включват информация за вашата семейство, като места на раждане, снимки, имена на родителите, дати на сватбата и много други неща. Тази информация може да ви помогне да осъзнаете корените си и да научите много за историята на вашата фамилия.

Сега, когато разбрахте основите за изучаването на фамилните истории, е време да разгледаме някои книги, които ще ви помогнат да разберете повече за вашата семейна история. В списъка са включени книги за изучаване на фамилните истории от много автори и от много различни жанрове.

1. "Как да запишем нашата фамилна история" от Nina Amir

Книгата "Как да запишем нашата фамилна история" е идеална за онези, които направо започват да изучават своята фамилна история. Амир представя най-добрите начини за събиране на информация и за организиране на тази информация в документи, които могат да бъдат споделени с други хора. Тази книга е идеална за тези, които не знаят откъде да започнат, но искат да имат разнообразна информация за своята фамилия.

2. "Как да напишем историята на своята фамилия" от Франсис Гоуди

Тази книга е отличен избор за онези, които искат да започнат да пишат историята на своята фамилия. Авторът ще ви насърчи да използвате докладници, резюмета и други инструменти, за да опишете историята на вашия семеен живот. Авторът представя множество съвети за изграждане на историята на вашата фамилия, без да ограничава някои от важните информации, които могат да ви помогнат в процеса на изучаване на вашата фамилна история.

3. "Съхранение на семейната история: Архивация на вашата семейна история" от Denise Cimino

Книгата "Съхранение на семейната история" е изключително практична книга, която ще ви помогне да съхраните вашата фамилна история на място, което е безопасно и сигурно. Авторът предоставя подсказки как да се архивира медийно съдържание, като цифрови аудио и видео, както и семеен албуми. Книгата е пълна със съвети за съхранение на вашата фамилна история за бъдещите поколения.

4. "Фамилните ви корени: Как да запазите вашата семейна история" от Janet Hovorka

"Фамилните ви корени" е книга, която ще ви насърчи да изследвате своята фамилна история. Тя представя много различни методи за събиране на информация, като подразбиращи прогреси за генеалогията. Авторът съветва за това как да изследвате родословното дърво, да съберете информация за вашата семейство и да я организирате, за да може да бъде споделена с други.

5. "Европейски истории от прекия източник" от Шарън Де Фулгеро

Ако познавате някой, който е произлязъл от Европа, тогава тази книга е идеална за вас. Книгата представя реални истории на хора от различни европейски страни - хора, които са имали живота си през епохи на война, бедност и много други тежки препятствия. Тази книга е изключително надеждна за исторически данни и е много интересна за четене на лично ниво.

  • 6. "Как да споделите историята на вашата фамилия през уста и перо" от Эми Гулейн
  • 7. "Изследване на вашата семейна история: Откриване на истината за вашата семейство" от Эми Гулейн
  • 8. "Семейството: Историята на дванадесетте известни китайски династии" от Генри Кисенгър
  • 9. "Писане на историята на вашия град: Ръководство за начинаещи за компилацията на исторически данни" от Робърт Мелвин Огурън
  • 10. "Тънкостите на създаване на вашия животопис за вашия сайт" от Клифърд Ропър

Тези книги са само част от изброените. Независимо от това за какво търсите информация, ще има книга, която отговаря на нуждите ви. Фамилната история е важно дело за семейството и тези книги могат да ви помогнат да съхрани ненадминатото наследство.

Заключение

Фамилната история е нещо, което може да бъде особено значимо за всеки от нас. Изучаването на вашата фамилна история може да ви помогне да вдъхновите още много истории, които да съхраните в архива на вашата семейство. Тези книги са само началото на вашия процес на изучаване на вашата фамилна история. Но дано, че съветите, които ви дах в тази статия са ви помогнат да започнете да изучавате вашето стародавно наследство.